Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Referat. Juni 2021

Team: Alle faste medlemmer af skolebestyrelsen samt suppleanter  

Mødeleder: Lars Danielsen 

Referent: Marie Beklar 

Dette bliver første møde hvor vi alle deltager og dermed en kort introduktion. 

Bestyrelsesmedlemmerne præsenterede sig.  

SB havde en kort drøftelse om elevers repræsentation i SB. Det er ikke aktuelt nu givet børnenes alder. Inddragelse af eleverne sker i de daglige aktiviteter, men er ikke formaliseret på NØA endnu. Elevråd skal etableres på en skole, når der er findes 5 årgange. SB ønsker at høre eleverne i udvalgte spørgsmål fra SB’s møder, når det er relevant, gerne i samarbejde med personalet. 

Vedr. medarbejderrepræsentation: Rebecca afholder ferie denne uge. 

Anna-Karinas valg til repræsentant trækkes tilbage, da der er andre opgaver på skolen, hun er nødt til at prioritere. Skolen vil gennemføre et nyt valg blandt lærerne umiddelbart efter sommerferien, dette vil også give mulighed for at de nyansatte kan melde sig på banen. 

Kommunikerer vi bedst via Aula, via mails eller er der andre ideer? 

SB beslutter at kommunikation omkring dagsorden, bilag mm. foregår via ordinær mail. Små hurtige beskeder kan gives via en Messenger-gruppe som oprettes for SB’s medlemmer.  

Ved første møde vedtog vi at følge standardforretningsordenen for skolebestyrelser som udformet af Københavns Kommune. Vedhæftet (Mødebilag 02) er den i sin fulde længde og for god ordens skyld bør vi bekræfte at vi fortsat støtter valget truffet på sidste møde.  

Hav venligst læst forretningsordenen (3 sider) inden mødet.  

KK’s standardforretningsorden er fortsat vedtaget.  
SB har besluttet at afholde forskudte valg.  

Som del af NØAs kan/skal principper gennemgår vi vedhæftede rekrutterings princip (Mødebilag 03 + 04) udarbejdede af Marie og lærerteamet.  

Det skal afklares hvorvidt det princip, der beskrives ligger i tråd med SB´s ønsker for skolen.  

Hav venligst læst rekrutterings princippet (1 + 1 side) inden mødet.   

SB diskuterede hvad de 4 oplistede kriterier ved ansættelsesprocesser dækker over. I særdeleshed blev begrebet ”personlig robusthed diskuteret”.  
Marie uddyber, at det er noget vi betoner særligt på NØA, fordi det at arbejde i en ny organisation i lånte lokaler kræver tålmodighed og omstillingsevne ud over det sædvanlige. Der var enighed om at de 4 nævnte kriterier ikke skal prioriteres, da de alle på hver sin måde er vigtige. På baggrund af dette, samt andre mindre, sproglige og indholdsmæssige justeringer, var SB enige om, at principteksten som udgangspunkt er dækkende for den ønskede praksis. Desuden vedtoges det, at SB tilbydes deltagelse i ansættelsesudvalg på faste stillinger, uagtet om der er intern søgning til en stilling eller ej. Men det forventes ikke, at der altid kan deltage forældre i samtaleforløb, hvor skolens ledelse peger på en bestemt intern kandidat som velegnet. Skoleledelsen skal derfor i god tid forelægge dette for SB. 

Arbejdspapir vedr. Pædagogstuderende i lønnet praktik er godkendt med enkelte tilføjelser. 

Som del af NØAs kan/skal principper gennemgår vi vedhæftede pædagogiske fundament (Mødebilag 05) udarbejdede af Marie og lærerteamet.  

Det skal afklares hvorvidt det fundament, der beskrives ligger i tråd med SB´s ønsker for skolen.        

Hav venligst læst det pædagogiske fundament (10 sider) inden mødet. 

Der er fuld opbakning til Det pædagogiske fundament og antimobbestrategien, og dokumentet gøres tilgængelig på hjemmesiden. SB førte en længere drøftelse omkring, hvad de forskellige dele af teksten betyder i praksis, og hvordan de beskrevne værdier forstås og begrundes.  

Der er både fra forældres og fra skolens side ønske om, at den del af teksten, der handler om forældresamarbejde og traditioner, udvides i takt med at vi igen kan have sociale aktiviteter og kan få udviklet flere traditioner på NØA. 

Der blev spurgt ind til arbejdet med flersprogethed og herunder børn i direkte integration. NØA modtager en del børn i direkte integration, og den gode modtagelse kræver fokuserede indsatser. NØA er generelt optaget af at arbejde med børnenes sprogstimulering, og der har i dette skoleår været fælles kompetenceudvikling af personalet i både skolen og KKFO’en, i forhold til at styrke arbejdet med sprogindsatser. 

Nogle af forældrerepræsentanterne oplever at majbørnsforløbet ikke har budt på det forventede niveau af ture ud af huset og systematiske aktiviteter, der bringer børnene sammen på kryds og tværs. Der er dog også modsatte oplevelser blandt forældrene. Marie fortæller at der er begrænsninger for, hvor mange forskellige aktiviteter der kan realiseres i de nuværende fysiske rammer, men at selvfølgelig bør der være ture ud af huset. Måske er en del af oplevelsen betinget af, at man som forældre ikke kan komme ind i huset og fornemme stemningen af hvad der foregår i løbet af en dag. Lidt hyppigere information om dette via Aula, gerne med billeder kunne derfor være godt.  
Marie forklarer, at hele forudsætningen for at drive KKFO ved NØA er, at den er en del af KKFO’en på Skolen på Amagerbro (SPA). Det er også derfor, der ikke er egen KKFO-leder endnu. Før Corona blev aktiviteter i høj grad drevet i samarbejde med SPA, og det er naturligvis mere bæredygtigt for en meget lille institution som NØA’s. Pga. virussen har det ikke været muligt at drive KKFO sammen med SPA, og de lokaler vi bruger pt. er derfor alternativer, der skulle etableres kort tid med få midler. 

Efter sommerferien skal der ses på, hvornår og i hvilken grad vi igen kan få tættere samarbejde med SPA’s KKFO. Ansættelse af KKFO-leder sker forventeligt i foråret 2022. 

Marie foreslår desuden, at en evaluering af majbørnsforløbet bringes op på mere principielt niveau, hvor SB sammen med skolen kan forholde sig til de pædagogiske mål med denne årligt tilbagevendende opstartsperiode, og hvad der er muligt set i lyset af NØA’s rammer. SB finder at dette er en god idé. 

Fast punkt. Marie informerer om status på byggeriet. 

Byggeriet følger tidsplanen. Den næste milepæl er rejsegildet, som vil blive på et tidspunkt i løbet af efteråret. Dette er som udgangspunkt rettet mod håndværkere og entreprenører, men i og med at det pga. Corona ikke var muligt for interessenter omkring NØA at deltage i en ceremoni, da overborgmesteren tog det første spadestik på grunden, vil skolebestyrelsen blive inviteret med til rejsegildet.  

Det vil også være muligt at børnene kan deltage, og måske optræde med en sang el. lign. 

Rejsegildet vil kunne fungere som et byggepladsbesøg for både børnene og SB, da det pladsen denne dag vil være afsikret.  

Fundamentet er støbt færdig. Næste step er at der leveres betonelementer, der monteres til den indvendige dækning, herefter limes vægge og dæk på, én etage ad gangen. 

Vi har indledt samarbejde med firmaet Urgent vedr. wayfinding i bygningen. 

Jan Egeberg, projektets arkitekt fra Børne- og Ungdomsforvaltningen, deltager på SB-mødet i september og giver en grundigere gennemgang af byggeriet. 

Opdatering fra Jesper vdr. tidligere udsendte og vedlagte (Mødebilag 06) vdr. Sikre Skoleveje omkring SPA. 

Bestyrelsen drøftede trafiksituationen omkring Skolen på Amagerbro, der er aktuel for NØA’s børn i hvert fald 1½ år endnu. Jesper sidder som suppleant i Amager Øst Lokaludvalg (AØLU) og vil løbende orientere fra udvalgets arbejde omkring Sikre Skoleveje.  Bestyrelsen talte også om de fremtidige trafikforhold omkring NØA’s egen skolebygning. Skolen vil have svært ved at udnytte Kløvermarken som rekreativt areal i pauser og undervisning, hvis ikke passagen ved Uplandsgade/Prags Blvd gøres mere sikker. Dette vil AØLU også forsøge at få sat arbejde i gang omkring.