Skolebestyrelsesmøde 5. marts 2025
Standard forkortelser:
SB: Skolebestyrelsen
SBM: Skolebestyrelsesmøde
FP: Forperson
NFP: Næstforperson
SL: Skoleleder
SC: Souschef
KL: KKFOleder
UL: Udskolingsleder
KK: Københavns Kommune
ER: Elevråd
Gennemgang af agenda
SL + FP byder velkommen og gennemgår dagsordenen.
FP opdaterer på samarbejde med ER.
På formødet mellem forpersonskabet i SB i sidste uge, deltog elevrådets to ældste repræsentanter. Her lyttede de opmærksomt til og fik indblik i, hvad SB er for en størrelse.
Planen er at SB fremadrettet, inddrager ER i forhold hvor det vurderes have relevans. Det vil foregå således; at ER vil få forelagt sådanne ved formøde, så ER’s besyv kan blive taget i betragtning, når SB behandler punkter af den karakter.
SL orienterer om at Rie, som tidligere har varetaget medarbejderrepræsentantskabet; er fratrådt sin stilling på NØA, hvorfor denne position er ledig for nuværende, og der afventes en nyvalgt fra skolen.
Orientering
SL + KL opdaterer på Regnskab ´24 og Budget ´25.
Budget ´25 skal herefter godkendes af SB.
Skolen gik ind i 2024 med et negativt resultat fra 2023 på kr.-1.156.929, men da skolen i årene fra 2020 – 2022 havde betalt for opstart af skole fra eget årlige budget, så var det muligt at overføre kr.1.159.223 fra monteringsbudgettet.
Det udmeldte budget for 2024 er kr.44.701.971 inkl. faste omkostninger, og det faktiske forbrug kr.45.122.392, hvilket giver et merforbrug på kr.-420.421.
Merforbruget er fordelt på ca. 182.000 kr. til ledelse og administration og ca. 239.000 til drift. Merforbruget på løn til ledelse er aftalt med områdeledelsen, idet det var kendt, at skolen endnu ikke havde den fulde økonomi til at ansætte en afdelingsleder, men det blev vurderet nødvendigt.
Merforbruget på drift skyldes større udgifter end forventet til især vedligehold, hvor flere ekstraordinære arbejder har skullet udføres pga. mangler ved vores bygning.
SL giver dernæst indblik i budget for 2025.
Skolens bevilling for 2025 inkl. budgetkorrektioner er 23.546.466 kr. Løn til ledelse/administration udgør 1.519.312 kr, mens der er allokeret lønmidler til undervisningspersonale og andet personale på 19.312.901 kr. Til de sidste 5 måneder af 2025 har skolen knap 1.4 mio i lønmidler der endnu er ufordelt, men som indgår som en del af den endnu pågående planlægning af skoleåret.
Til drift allokeres i 2025 2.714.253. Heri indgår udover vedligehold også Elevaktiviteter, Undervisningsmidler og Personaleomkostninger, og alle posterne er reguleret jf. det stigende elevtal og antal personaler.
SL tilføjer, at budgettet løbende kan ændre sig givet justerede dispositioner og nye budgetkorrektioner.
KL beretter om et mindreforbrug fra Regnskabsåret 2024, på omkring 50.000 kr., hvilket er under de 2%, der kan tages med ind i efterfølgende budgetår; som dermed er tilfældet.
KL giver dernæst indblik i budget for 2025, hvilket i år er kendetegnende ved at budgetåret (gældende for KKFO’en), ændrer sig i dette år; således budgettet lægges pba. perioden jan.-dec., modsat hidtil; okt.-sep.
Det har den betydning, at KKFO’ i dette års overgangsfase, har et budget der dækker for hele kalenderåret ’25, inkl. for perioden okt.-dec. Derfor har KKFO’en i år unavngivne lønmidler på ca. 700.000 kr., samt har øget beskæftigelsesbudgettet med ca. 350.000 kr. Disse midler kan kun benyttes én gang, hvorfor det ikke betyder at der kan gøres fastansættelser herfor. I KKFO’ens TRIO, samt i ledelsen, drøftes benyttelsen af de unavngivne lønmidler, mens det øgede beskæftigelsesbudget vil blive benyttet til at færdiggøre de dele af monteringen der omhandler KKFO’en.
Afslutningsvis for punktet, tager SB stilling til og godkender budgettet.
Ida forespørger i godkendelsesøjemed; på muligheden for at få fremsendt budgettet som det gennemgås ved SBM, forinden mødet. Dette, således SB på forhånd kan forholde sig til tallene, og i højere grad forberede spørgsmål til samme.
Dette vil der forsøge at blive taget højde for fremadrettet.
Planlægning skoleåret ´25/´26 – Opdatering
SL opdaterer på foreløbige dispositioner for skoleåret, herunder:
SL præsenterer indledningsvis bagvedliggende forhold for nedenstående punkter, der har at gøre med skoleårets planlægning som allerede er godt i gang i ledelsen.
Skoledagenes længde og ringetider
Skoledagens længde er blevet afkortet med en halv time. Den halve time er taget fra skoledagens hidtidige pauser, hvorfor undervisningstiden forbliver den samme. I indeværende skoleår har klasserne 1½ times pause. Det betyder at den samlede pausetid på en skoledag, fra næste skoleår vil være 1 time samlet; fordelt over en formiddagspause (20 min.), spisepause (20 min.) frikvarter efter frokost (20 min.)
For 5. og 6. klasse, der enkelte dage vil have skoledag til kl. 14.30, er der yderligere et kvarters frikvarter.
Det betyder også at KKFO’en fra skoleåret 25/26, vil åbne dagligt kl. 12.45. Dette har ingen indflydelse på, hvornår KKFO’en lukker; hvorfor KKFO’ens lukketider vil være som vanligt.
Udeskole for de forskellige klassetrin
Der er fortsat udeskole i indskolingen, 3 ud af 4 uger, og på mellemtrinnet; 2 ud af 4 uger.
Ligeledes vil det fortsat være tilfældet, at børnehaveklasserne har udeskole forskudt fra de resterende klasser.
På spørgsmål herom, oplyser SL at hensigten med udeskole for NØA’s kommende udskoling, bl.a. vil være mere erhvervsrettet og naturligvis indeholde læring i udskolingsrettede kontekster.
Timebank
Erstatter det tidligere begreb understøttende undervisning og dækker over to-voksentid; undervisning der ikke tæller som et af skolens fag (fx fællessamling) samt elevpauser og frikvarterer. Der er stor variation på årgangene ift. timebankens størrelse.
Lejrskole
Vi planlægger også i 2025 med 1 overnatning (på skolen eller i shelter) på 2. årgang + en ”rigtig” lejrskole på 5. årgang med 2 overnatninger.
Traditioner og prioriteringer
Udover udeskolen og lejrskolen, som begge giver et højt ressourcetræk, har vores fællessang har høj prioritet. Vi ønsker også at holde fast i traditioner som naturvidenskabsugen i uge 39, og fællesskabs-temaugen, som i år ligger i uge 12.
Ansættelser
Vi har aktuelt to lærerstillinger slået op; 1 til en vakant stilling, og 1 hvor vi ønsker tidlig opstart ift. næste skoleår. Derudover mangler der at blive ansat yderligere 2-4 lærere til det næste skoleår.
Der skal også ansættes en inklusionspædagog, hvilken vil varetage opgaver i inklusionsøjemed i klasserne og på årgangen; samt indgå i sparringssamarbejder med kolleger. Denne prioritering har været et stort ønske fra personalet, også i henhold til at kunne lykkes på sigt med at implementere ”Mangfoldige Børnefællesskaber”. Ligeledes foranlediget af ”Mangfoldige Børnefællesskaber”, vil en såkaldt overgangspædagog også blive ansat, som vil varetage tovholderrollen på arbejdet med i særdeleshed overgangen fra børnehave, til KKFO og til skole. Dette, i tæt samarbejde med hhv. KKFO, Børnehaveklasse og Ressourcecenter, understøttet tæt af ledelsen.
Det forventes at ansættelse bliver med tiltrædelse pr. 1. maj.
I KKFO’en ansættes yderligere 1 pædagog og 2 pædagogmedhjælpere. hvilket betyder at KKFO’en set i ressource-sammenhæng; pr. 1. maj er fuldtallige. KKFO’en har således pr. 1. maj 20 ansatte, fordelt på 2 morgenåbnere, 13 pædagoger og 5 pædagogmedhjælpere.
Elevoptag til børnehaveklasser
Aktuelt ser det ud til at vi har et elevoptag på 85 børn, hvorfor vi ser ind i et skoleår, hvor der på ny vil blive søgt om dispensation til at have 3 store klasser. Som det var tilfældet sidste år er vi dog efter aftale med områdeledelsen afventende og forventer at tallet vil falde, i og med der kan ske fraflytninger, tilvalg af privatskoler mv.
Princip for KKFO’ens Virksomhed Pause
KL fremlægger principteksten til revision.
Principteksten er vedlagt som bilag og forventes gennemlæst.
Kun forud forberedte forslag til ændringer vil blive medtaget.
KL indleder punktet, og FP præsenterer enkelte spørgsmål og forslag til rettelser. Spørgsmål opklares og rettelser/tilføjelser medtages i princippet, som efterfølgende godkendes af SB.
Princippet er vedhæftet referatet.
Meddelelsesbog – Præsentation
SL opdaterer på seneste udvidede brug af Meddelelsesbogen.
Til alle elever skal der oprettes en meddelelsesbog med status for dansk, matematik og elevens alsidige udvikling. Dertil tilføjes testresultater fra National Overgangstest (FNOT), hvis klassetrinnet skal deltage i den i det pågældende fag.
Meddelelsesbogen skal gøres synlig for forældre 1 gang årligt i perioden start feb. - midt marts.
Til elever, der er i udfordringer i forbindelse med deres skolegang, skal der oprettes en udvidet meddelelsesbog. Udfordringer kan dække over faglige vanskeligheder, adfærdsmæssige udfordringer, mistrivsel samt udfordringer relateret til begavelse.
Den udvidede meddelelsesbog på NØA forventes på sigt at indeholde:
DSA indsats, fx tildelt DSA støtte enten som supplerende eller basistimer.
Læseindsats, fx tildelt tappehold, eller anden læseindsats.
Matematikindsats, fx på hold.
Særlige indsatser vedr. inklusion/LKT, fx mellemrum eller anden mellemform, som er tildelt/visiteret til.
Opgavefordelinger
Status på planlægning af Årsmødet
Årsmødet afholdes d. 20.5. SL vil udarbejde en rå-tekst til invitationen, hvilken Ida efterfølgende vil lave layout til.
Der er truffet aftalt med EAT om at levere mad til de deltagende der måtte ønske det, mod bestilling og betaling på forhånd (40 kr. pr. måltid) og skolen afholder udgiften til den ekstra medgåede tid til EAT-medarbejderen.
Der vil blive tilbudt pasning i KKFO’en, jf. internt på NØA gældende aftaler herfor; hvilket bl.a. betyder at det tilbydes til børn i indskolingen, og at der ikke serveres måltider.
FP udarbejder en årsberetning.
Lisbeth, tværfaglig chef, deltager jf. tidligere omtalt ved SBM.
Mødet holdes i Auditoriet
En prioritering af en agenda, blev drøftet og i grove træk; aftalt.
Afklaring af opgaver forud for og i boden ved temadagen 21/03
Der tages afsæt i sidste års set-up for boden, og FP sikrer indkøb mv.
Eventuelt
FP har modtaget nogle input, til drøftelse
Frøposer, Miljøpunkt Amager
Miljøpunkt Amager udlodder frøposer til uddeling. AC’s kunder kan ’stemme’ på os således vil vi blive tildelt et antal poser til såning. Det indbefatter at vi beskriver et formål/projekt, som der så kan stemmes på.
Det besluttes at vi for nuværende ikke griber bolden, men Ida melder tilbage at vi er interesseret til næste år.
Hvad er forventningen til SB-suppleant?
Det er aktuelt at SB forholder sig til, hvilken forpligtelse SB-suppleanten har; fx i tilfælde hvor faste SB-medlemmer melder afbud. SB forholder sig til og arbejder ud fra Standardforretningsorden for skolebestyrelser i KK, af hvilket flg. – som det eneste – fremgår om Suppleantrollen:
’§ 4. Når et medlem udtræder af skolebestyrelsen, tiltræder den suppleant der står først for.’
Idet det dog fortsat efterlader SB med tvivl om, hvorvidt SB har mandat til at have en suppleant til fast at deltage på SBM; vil SL høre OC ad herom.
Opsætning på NØA HP, Principper
Det foreslås, at NØA’s Principper og ’adgangen’ dertil på hjemmesiden; lettes og overskueliggøres. Ledelsen tager dette til efterretning, og Forpersonskabet vil derudover sikre at der skaber overblik over reviderings-datoer for eksisterende principper.
Talk på DAC
FP orienterer kort om sin deltagelse, og de overordnede linjer fra mødet.
Status på NØA’s Udearealer
Der er stor velvilje både fra kommunalpolitikere og forvaltning til at udbedre de mangelfulde udearealer omkring Nordøstamager Skole. Sværere er det at se de udtrykte intentioner forenet i en fremadskridende konkret proces. SL vil endnu en gang tage kontakt til den i BUF projektansvarlige ifm. opførelsen af skolebyggeriet for at høre til status vedr. Udearealerne.
Fastlagte mødedatoer for ´24/´25
- Ordinære SB-møder
Mandag 28/4
Onsdag 4/6
SB’s årsmøde:
Tirsdag 20/5