Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Referat Juni 2024

Skolebestyrelsesmøde 4. juni 2024

 

Standard forkortelser:

SB: Skolebestyrelsen

SBM: Skolebestyrelsesmøde

FP: Forperson

NFP: Næstforperson

SL: Skoleleder

SC: Souschef 

KL: KKFOleder 

KK: Københavns Kommune

FBD: Forældrebankdirektør

 

SL + FP byder velkommen

Præsentation af SB´s medlemmer

 

Lars Danielsen, forperson (genvalgt, far til barn i 4. klasse)

Thomas Kläning (genvalgt, far til to børn i hhv. 3. og 1. klasse)

Lene Voller (nyvalgt, mor til kommende 0. årgangsbarn)

Jon Jacobsen (genvalgt, far til barn på 0. årgang)

Adriana  (nyvalgt, mor til kommende 0. årgangsbarn)

Kim Grummesgaard (genvalgt, far til barn på 1. årgang)

Mads Borking (nyvalgt, far til barn i 4. klasse)

Marie Mynderup (genvalgt, mor til to børn i hhv. 0. klasse og kommende 0. årgang)

Emma Karlsen (genvalgt, mor til to børn i hhv. 1. klasse og kommende 0. årgang)

Ida Lidell (genvalgt, mor til to børn i hhv. 1. klasse og kommende 0. årgang)

Lars Smail (AMR og lærer i 4. klasse – udgår af SB pba. nye og flere opgaver)

Rebecca Rønhede (AMR og pædagog i KKFO’en – genvalgt ved nyligt valg)

Marie Beklar (skoleleder)

Kristian Rojas Madsen (KKFO-leder)

Mette Iversen (Souschef)

 

 

SL opdaterer kort på hvad der rører sig i skolen

 

SL beretter om flg. i skoledelen:

Fagfordelingsprocessen er godt på vej.

Rigtig meget forberedes til kommende skoleår; og meget heraf er detailplanlægning der er tidskrævende.

NØA har nået en modenhed; med hvilket der følger mange erkendelser. Bl.a. repræsentative beslutningsprocesser bliver der flere af, klagesager der skal håndteres, samarbejde med eksterne der udvikler sig; alt sammen noget der bidrager til en uvurderlig organisatorisk udvikling.

Fantastiske personaledage på Kattinge Værk i april.

Ift. Byggesagen; opleves fortsat uhensigtsmæssigt langsomme arbejdsprocesser som fx manglende ringeklokke og alarmer der går i utide mv. Alt i alt er det dog oplevelsen at der er en positiv progression; også i denne henseende.

Det bliver rigtig godt at få et mellemtrin.

På NØA kommer vi til at have tre store klasser på kommende 0. årgang. Vi forbliver på 3 spor, og hvis det i snit viser sig, at størrelse på årgangen vil være svarende til 4 klasser; vil de penge der tilføres budgettet på den baggrund, gå til personaleressourcer. Klassedannelse vil ske d. 20. juni, i samarbejde mellem børnehaveklasseledere og KKFO’ens personaler, hvorefter forældre vil blive orienteret.

Skolen i Peter Vedelsgade (PVG), flytter som tidligere udmeldt ind på NØA med skolestart til august. Det drejer sig om 24 udskolingselever, som vil være i stueetagen (foruden Fødselsdagslokalet). Der er allerede et solidt dialogfundament mellem NØA og PVG, og deres ledelse vil på NØA blive repræsenteret ved PVG’s souschef, som i perioden vil have sit kontor her. 

Kommende skoleårs Team- og årgangsbesætning forventes udmeldt d. 17/6.

SL modtager mange forældreanmodninger om ekstraordinær frihed. SL prioriterer tid til at have dialog med forældre herom og bevidstgøre om konsekvenserne, og også holdningspåvirke; fx omkring at fritagelse ikke kun berører det enkelte, fritagne barn, men i høj grad også klassefællesskaberne.  Det kan måske være et fremtidigt opmærksomhedspunkt i SB.

 

KL beretter om flg. i KKFO-delen:

Udover at tilslutte sig den uvurderlige organisatoriske udvikling, kan KL berette om:

En rigtig god opstarts for de nytilknyttede Majbørn. Det opleves at fundamentet for måden hvorpå deres opstart på NØA sker; i den grad har udviklet sig, om end der fortsat er udviklingspotentiale at spore. Det er rigtig glædeligt.

Samarbejdet med de dagtilbud KKFO’en har, samt Fritidscentret, har også udviklet sig godt, og vi oplever at kunne tilbyde de børn vi modtager i KKFO’en samt de børn vi sender videre til Fritidsklub; en rigtig fin overgang på baggrund heraf.

Lokalefællesskaber, er et udviklingsområde som ledelsen også har med i kommende skoleårs udviklingsplan. Lokalefællesskaber er betegnelsen for de lokaler som benyttes af både skole/KKFO og andre eksterne som fx Kultur- og Fritidsforvaltningen. Heri er der et stort udviklingspotentiale, som er nødvendigt at prioritere.

Den nye lukketid på fredagene i KKFO’en, har der været lidt opstartsvanskeligheder omkring. Dvs., der har været nogle udfordringer ved at få hentet børn til tiden, når KKFO’en lukker kl. 16. KL tror at det blot drejer sig om en overgangsfase, og at vi tidligt i næste skoleår, vil opleve at det er implementeret.

Konstituering af SB. 

7 faste medlemmer skal vælges, 1 medlem skal dække både SB samt KKFO-FR, suppleanter skal vælges, FP samt NFP skal vælges. 

 

Idet der skal være en forælderrepræsentant fra SB der også er repræsenteret i KKFO’ens forældreråd (KKFO-FR), skal der vælges en repræsentant til at dække begge poster.

Lene takker ja til dette, og vil således være blandt de 7 faste medlemmer i SB.

 

7 faste forældrerepræsentanter i SB:

 

Lene (repræsentant i både SB og KKFO-FR)

Jon

Thomas (vælges som næstforperson)

Emma

Ida

Lars (genvælges som forperson)

Adriana

 

Suppleanter i SB:

Mads

Marie

Kim

 

Det afgøres at suppleanter er faste deltagere på SB-møderne. Det bemærkes dog at suppleanter – ved beslutninger der skal træffes ved afstemning i SB – kun har stemmeret, i tilfælde af frafald fra et fast SB-medlem.

Suppleanterne inviteres til alle møder. I tilfælde af fravær af faste SB medlemmer udpeges ved mødets start hvem af suppleanterne, der indtræder i stedet for den fraværende. Suppleanten overtager derefter det faste medlems stemmeret. Øvrige suppleanter har ikke stemmeret.  

 

SB er således konstitueret.

 

Evaluering af Årsmødet. 

Godt, skidt, forslag til forbedringer. 

FP udtrykker glæde over Rasmus Alenkærs oplæg.

Han giver samtidig udtryk for ærgrelse over, at forældredeltagelsen var så lav; og rejser spørgsmålet: Hvordan opnår vi større forældreengagement?

 

Det er en i SB; erkendelse at segmentet (altså, børnefamilier) kan være svære at engagere, om end der er en fælles forventning om at vi med en velplanlagt og -overvejet indsats; kan øge forældredeltagelsen.

 

Kan der fx gøres opmærksom på Årsmødet, i de forældrefora der i forvejen er planlagte; fx Indskrivningsmøder – Forældremøder på årgange – o.lign.

 

SL; Årsmødet er et møde som SB er værter for, og således SB der står for planlægning heraf. Vi kan i SB gøre os umage med, at få planlægning heraf på SB-dagsorden tidligere på året. Det er SB der er i fokus og sikrer indhold, agenda, planlægning mv.

SL’s input anerkendes af SB og der gives udtryk for enighed herom.

 

Budget

SL opdaterer på grundlag af anden prognose. 

 

2. prognose er ikke klar, førend lige før/efter sommerferien.

På trods heraf; har ledelsen modtaget fingerpeg om prognosen, hvilken ser positiv ud. Dette, ikke mindst fordi kontering er sket forkert de første 3 år på NØA, hvorfor der er fundet 1,1 mio. i skolen, som konteres tilbage til NØA og som dermed betyder at prognose viser at vi kommer ud på den gode side af 0.

 

SL bemærker dog at det fortsat er et stramt budget der gælder, som på alle skoler i landet. Dog er det glædeligt, at vi nu kan drifte uden at skulle indhente underskud.

Ved 2. prognose vil der blive givet mere grundigt indblik, når denne foreligger.

 

Pædagogisk Fundament

 

SC gennemgår kort tankerne bag den revidering der er foregået i forhold til det Pædagogiske Fundament, bl.a. at:

I den foregående udgave af Pæd. Fundament var skolens (lovpligtige) antimobbestrategi indskrevet. Efter respons fra personalegruppen var det med til at gøre dokumentet mindre læsevenligt og brugbart, og det er derfor klippet ud af det pædagogiske fundament og skal i stedet være et selvstændigt dokument fremadrettet. Det kalder ligeledes på en revidering, som både kan gøres grundigt (som er tidskrævende men med mulighed for at højne anvendeligheden), eller blot revideres lettere. Dette er der endnu ikke taget endelig stilling til.

Både Pædagogisk Fundament og Antimobbestrategi forventes gennemlæst inden mødet. 

 

FP gjorde indledningsvis opmærksom på flg.:

Pædagogisk Fundament og Antimobbestrategi skal ikke formelt godkendes af SB, men afstemmes alligevel med SB da begge dokumenter har central værdi som udtryk for hvem vi er på NØA

 

SC præsenterede den hidtidige arbejdsproces med NØA’s Pædagogiske Fundament.

 

Pba. gennemgangen, foregik drøftelser herom inkl. spørgsmål til afklaring samt input blev givet til det pædagogiske fundament.

 

Bl.a. rejste FP et spørgsmål, på foranledning af bemærket af anden forælder v. SB Årsmødet. Hvad definerer en ’Udeskole’? Og kan det med fordel også inkluderes i NØA’s pædagogiske fundament; under punktet ’Udeskole’?

SC oplyste den gældende definition for Udeskole, som ikke karakteriseres ved et bestemt antal udeskoledage (link via fodnote[1]) og noterede relevante input i det pædagogiske fundament.

 

FP efterspørger i samme forbindelse, nogle tydeligt beskrevne mål for udeskolen. Mål der bidrager til sikring af, at ressourcebruget forbundet med udeskoledagene, står mål med undervisningsforpligtelsen.

 

SL bemærker som respons, at det er et godt eksempel på SB’s tilsynsforpligtelse der kommer til udtryk, og byder dette velkomment. Samtidig appelleres til at der er tillid til at skolen formår at sikre undervisningsudbytte ved udeskole; og refererer således til de mangeartede typer af data der i forvejen måler på elevernes læring, jf. tilstedeværende forpligtelser skolen har.

 

Derudover bemærkedes undervisningens daglige starttidspunkt, ift. punktet ’Mødetid’. SB erkender at der fortsat er tvivl herom, og foreslår en tydeliggørelse af samme:

Dette noteredes af SC, således ordlyden nu fremgår mere eksplicit.

 

SL søger flg. afgjort som afslutning på punktet: Hidtil har det været gældende at revidere Det Pædagogiske Fundament hvert år. Det er ledelsens hensigt at dette arbejde hermed, blot gøres hvert andet år fremadrettet. SB bifalder dette.

Orientering om kommende 4. årgang

 

SL præsenterer kort betragtningerne om omlægning af den kommende 4. årgang.

 

SL indleder med en status på antallet af børn på nuværende 3. årgang, for hvem punktet omhandler. D.d. er der indskrevet 30 børn, med forventning om 2 der fraflytter.

 

Der er mange forhold gældende for årgangen, hvor indtrykket er at der er en trivselsmæssig positiv udvikling.

 

Udfordringen kan være, at det pædagogisk/fagligt er vanskeligt at skabe hensigtsmæssig dynamik i klasser med helt ned til 13 børn.

 

Økonomisk set er det også ubæredygtigt at bemande to klasser. Hvis der planlægges som to klasser (som der på papiret er nu), og man ansættes personale der til, er det ikke muligt at sløjfe denne lønudgift efterfølgende, hvis elevtallet efter sommerferien kun er til én klasse.

 

Der planlægges derfor med at kommende 3. årgang bliver én klasse. 

Hvis elevtallet efter sommerferien viser sig at blive større, vil der blive tilført personaleressourcer svarende hertil. Eleverne på 3. årgang vil fortsat fungere som ét årgangsfællesskab, med 1-1 samlæst skema. Denne model er nødvendig for at sikre social trivsel og at vi ikke skal se ind i gentagen sammenlægning og deling af årgangen.

 

De forskellige scenarier og de tiltag der er planlagt med det kommende årgangsteam for at sikre en god proces, præsenteres tirsdag den 11. juni på forældremøde på 3. årgang.

 

FP bemærker sin opbakning til dette, ikke mindst set i lyset af; at forholdene som fremlagt af SL – og de forskellige perspektiver taget i betragtning – betoner nødvendigheden heraf.

FP anerkender samtidig at forældre til de børn, for hvem beslutningen vedrører, ikke nødvendigvis bifalder dette.

 

Forpersonskabet deltager som SB-repræsentanter ved mødet. Thomas (næstforperson) deltager dog primært som forælder til barn i 3. klasse.

 

Udviklingsplan

SL gennemgår Udviklingsplanen hvorefter den i fællesskab evalueres. 

 

SL gennemgik ledelsens evaluering af Udviklingsplanen for 23/24 og gjorde nedslag heri.
Evalueringen indgik således i udarbejdelsen af Udviklingsplanen for 24/25, hvilken blev gennemgået af SL og KL og vedhæftes referatet.

Plan for ´24/´25

Gennemgang af diverse:

 

Oversigt over hvilke principper der skal genbesøges i det kommende år

 

Forslag: Køn & Diversitet inkluderes i Princip for Inkluderende Fællesskaber


Jon bemærker at han finder det problematisk at behandle Køn og Diversitet som en del af et eksisterende princip. Han refererer således til et arbejdsark for udarbejdelse af principper, som han har delt med SB.
Han foreslår således at vi får indhentet mere viden om og indsigt på området, mhp. videre stillingtagen til hvordan SB skal behandle dette område.

Forpersonskab og SL tager dette til efterretning, og det bemærkes i SB at det er et tema som vil blive drøftet grundigt i det nye skoleår.

 

Forslag: Princip om Kommunikation inkluderes i Princip for Skole-/Hjem-samarbejdet

 

Ovenstående punkter/forslag, vil blive drøftet på formøde mellem SL, FP og NFP, mhp. fastlæggelse af datoer for behandling af og videre arbejde med Principper på NØA.

 

Datoer for møder

Følgende mødedatoer fastlægges af SB.

Ordinære SB-møder:

Onsdag 21/8

Tirsdag 24/9

Mandag 28/10

Onsdag 4/12 KKFO-FR deltagelse v. SB

Torsdag 30/1

Onsdag 5/3

Mandag 28/4

Onsdag 4/6

 

Forslag til SB’s årsmøde:

Tirsdag 20/5

 

Datoer fastlagt af Områdeledelsen:

Fredag 30/8: kl. 11-14: Skoleudviklingssamtale
Onsdag 20/11: kl:17-20: Fælles SB-møde for skoler i Område Amager 

 

Evaluering af Året

Godt, skidt, forslag til forbedringer. 

-

Udskudt til næste møde:

Evaluering af Året (pkt. 8)

Meddelelsespunkt (pkt. 10)

Bruttodagsorden til næste møde:

Meddelelsespunkt:

 

Ønske om et samlet årshjul for ferier, lukkedage, fælles arrangementer, forældremorgensang, forældrekaffe m.m.

 

Igangværende principper:

Princip for Digitale medier & platforme – obs procesplan!

Princip for Kommunikations

 

Fastlagte mødedatoer for ´23/´24

Juni: Tirsdag d. 4. – Ordinært SBM

Juni: Torsdag d. 13. – Afsluttende møde, formandsskabet+ledelsen (08:30-12:00)

Juni:. Fredag d. 28. – Sidste skoledag før sommerferien 

 


 


[1] Udeskole er en betegnelse for undervisning, der på regelmæssig basis flyttes ud af skolens lokaler til skolens nærmiljø.
https://emu.dk/grundskole/sundheds-og-seksualundervisning-og-familiekundskab/maddannelse-i-praksis/hvad-er-0