Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Referet Marts 2023

Skolebestyrelsesmøde 29. marts 2023, 17:00-20:00

 

Formål med mødet

Skolebestyrelsesmøde - Ordinært Team:

Alle faste medlemmer af skolebestyrelsen og medarbejderrepræsentanter.

Mødeleder: Lars Danielsen, Forperson for Skolebestyrelsen

Referent: Kristian Rojas Madsen

 

Standard forkortelser:

SB: Skolebestyrelsen

SBM: Skolebestyrelsesmøde

FP: Forperson

NFP: Næstforperson

SL: Skoleleder

SC: Souschef

KL: KKFO-leder

KK: Københavns Kommune

FBD: Forældrebankdirektør

 

Godkendelse af dagsorden

Rammesætning af mødet.

FP sætter rammen for mødet, og indleder med at bemærke at tidligere SB-medlem Kim har meldt sin udtræden fra SB.

Ida kan i forlængelse heraf, oplyse at hun er i dialog med en mor til barn fra 0. årgang, der har vist interesse i at træde til i SB.

Derudover gives kort indblik i dagens påbegyndte principarbejde.

Der gives fra SL udtryk for en hensigt om, at vi på dagens møde benytter lejligheden til at udarbejde dagsorden, for skoleårets sidste bestyrelsesmøde d. 15. maj, hvilket bifaldes.

 

Udviklings- og planlægningsprocesser på Skolen

Flytning til Ny NØA - tidsplan og logistik.

SL præsenterer planen for kommende flytning til Holmbladsgade 113. Planen er udarbejdet med udgangspunkt i, at planen kan flyttes en-til-en, så denne kan effektueres uanset om tidsplanen for flytningen holder med ibrugtagning d. 30. maj, eller flytningen vil ske senere end aktuelt udmeldt.

SL udarbejder information til forældre, fredag inden påske, hvori der orienteres om flytteplanen.

Det bemærkes at en indflytning kan skabe et efterfølgende behov for en grundig rengøring. Dette vil skoleledelsen være opmærksomme på, og tage stilling til.

Hvad skal kommunikeres til forældre? SL spørger hvorvidt SB har input til, hvad der vil være væsentligt at informere om til resten af skolens forældre i informationen.

Der gives udtryk for, at det vil være hensigtsmæssigt, at forældre orienteres om at undervisningen måske kan blive mere ’rodet’ end børnene normalt oplever, samt helt generelt om hvordan skolens forældre kan forvente, at undervisningen og dagene forløber undervejs i flytteprocessen.

Da samtlige af skolens ansatte, skal gennemgå et introforløb ift. ibrugtagning af bygningen og alle dets faciliteter, stiller SL følgende spørgsmål til SB: Er der i SB, opbakning til at skolens ledelse opfordrer forældre til at holde deres børn hjemme på en dag, hvor dette gøres? SB bakker op herom, og tilkendegiver forståelse for nødvendigheden heraf, da opgaverne er mange ifm. flytningen. Det understreges i samme forbindelse, at skolen er forpligtet til nødpasning, og at det vil blive stillet som mulighed for de forældre, for hvem det ikke kan lade sig gøre at imødekomme den opfordring. SL arbejder på at få en dato til oplæringsdagen oplyst ganske snart, mhp. at kunne varsle denne opfordring i god tid.

SB’s rolle i flytteprocessen?

På baggrund af en masse idéer og forslag, aftales det at en forældrerundtur skal planlægges, og faciliteres af SB. Selve planlægningen heraf, vil ske på SB-møde d. 15. Maj.

 

 

 

Evaluering af navngivningsdagen

-

Skoleårets planlægning (skoleåret 23/24)

 -

Hvor langt er vi med team- og opgavefordeling.

I skolen er opgavefordelingen i store træk ved at kunne afsluttes, på baggrund af et godt samarbejde mellem ledelse og tillidsvalgte. Intet er endnu udmeldt internt på skolen, da enkelte områder skal præciseres og kvalificeres yderligere inden da.

Skema, ringetider, udeskole-organisering

 -

BUU’s “Handleplan for Grøn Folkeskole” (bilag vedhæftet)

SL giver kort indblik i handleplanen, som kan findes via flg. link:

https://bedstsammen.kk.dk/sites/default/files/2023- 02/Handleplan%20for%20gr%C3%B8n%20folkeskole-a.pdf

SL oplyser i forlængelse heraf, at det spæde samarbejde med ressourceperson fra Grøn Folkeskole er påbegyndt, og at denne vil deltage på skolens fælles årsplanlægningsmøde d. 24. Maj. Dette, mhp. at give skolens personale indblik i de muligheder der ligger i et samarbejde med Grøn Folkeskole, omkring udviklingen af skolens udeskoledage.

Derudover vil samme ressourceperson deltage på et personalemøde i efteråret, hvorved konkretisering af samarbejdet vil blive bragt i spil.

Ida bemærker at NØA i arbejdet med Grøn Folkeskole, med fordel kan invitere forældre til at engagere sig heri, og bemærker at hun selv er interesseret. Dette tager skoleledelsen til efterretning.

FP giver udtryk for at det kan være hensigtsmæssigt at stille sig kritisk overfor Grøn Folkeskoles Handleplan og dens indhold. Dette, da FP mener at ansvaret børnene præsenteres for i handleplanen, bør være en opmærksomhed SB og NØA skal have, ift. at hjælpe børnene med ikke at udvikle klima-angst, som man ser flere unge mennesker udvikle. Derfor opfordres til at skolen er opmærksomme på formidlingen heraf, så børnene ikke oplever at blive pålagt et for stort ansvar. Ida bemærker hertil, at netop handleplanen præsenterer handlemuligheder for børnene, hvilket hun anskuer som netop værende forebyggende for udviklingen af klima-angst; at handlemulighederne bidrager til tryghed.

Ordensregler

SL beretter om forestående arbejdsproces, ift. udarbejdelse af foreløbigt gældende ordensregler på Ny NØA. Processen indbefatter involvering af skolens og KKFO’ens medarbejdere, mhp. at præsentere udkast hertil ved SB-møde d. 15. Maj.

SB input

FBD og FP giver udtryk for en stor anerkendelse, af den arbejdsånd der opleves hos NØAs medarbejdere; og bemærker hvor godt et arbejde og en arbejdsmoral der opleves fra SB’s perspektiv.

Nyt fra KKFO

KL og Rebecca beretter om en revideret årgangstilknytning. Denne betyder at KKFO’ens pædagoger som indgår i stærkt samarbejde med skolens personale, tilknyttes specifikke årgange fra næstkommende skoleår, og følger dem under hele indskolingstiden fra 0. Årgang t.o.m. 3. Årgang.

KL fortæller derudover, at der i KKFO’en har været en succesfuld ansættelsesproces. I perioden fra og med 1. Maj til 1. August, starter to pædagoger, en pædagogmedhjælper og to morgenåbnere. Alle fem; kompetente kandidater der vil bidrage til et i forvejen kompetent KKFO-team.

 

Trætopsti-projektet og Prags Blvd.

Trætopstien – status Området omkring Prags Boulevard – status/beslutning.

Ida bemærker indledningsvis at SB, for at kunne gøre yderligere tiltag i denne henseende, bør nedsætte en gruppe og lægge en strategi for de næste skridt. FP, Thomas og Ida udgør således arbejdsgruppen, og opretter indbyrdes kommunikationskanal.

I forlængelse heraf oplyser Ida, at hun er kommet i dialog med nogle kommende forældre med professionsbaggrunde der er relevante for at kunne bidrage til processen vedr. trætopstien. Ida Pba. at Børne- og Ungdomsborgmester Jacob Næsager har fået en henvendelse fra Amager Øst Lokaludvalg, ift. Trætopstien, er SL blevet kontaktet mhp. at udarbejde et notat omkring det tilstedeværende behov herfor.

Ift. den kommende udvikling af Prags Boulevard, har Amager Øst Lokaludvalg henvendt sig med en åben invitation til SB, om at indgå i samarbejde herom. Sandra, Ida og SL tilkendegiver interesse herfor.

SL foreslår et møde ultimo april, og sender forslag til datoer til Ida og Sandra, for dernæst at henvende sig til lokaludvalget.

SL har modtaget en mail vedr. Sikker Trafik, som en opfølgning på oplægget v. SB-møde d. 9. juni ’22 af Teknik- & Miljøforvaltningen.

SB forholder sig yderst kritiske overfor det i mailen udmeldte, og anser ingenlunde den umiddelbart trufne beslutning om trafiksikkerhed omkring skolen, som værende sikker. FP udarbejder respons herpå, og SB overvejer evt. yderligere tiltag ift. SBs bekymring.

 

Principarbejdet i SB

Princip-arbejdet: Opfølgning på dagens arbejde:

- Princip for digitale medier og enheder

- Princip for skolefritidsordningens virksomhed

Desuden: status på appendikser til princip for skole-hjem-samarbejde. Status vedr. meddelelsesbogen Hvilke principper ønsker SB at arbejde med i det kommende skoleår?

FP indleder med et indblik i arbejdsprocessen der d.d. er foregået ved principdagen.

Ved begge principper, arbejdedes der med ’Refleksionsskemaer’, hvorudfra drøftelser blandt deltagere blev gjort. Refleksionsskemaerne blev kort præsenteret. Ved arbejdet med Princip for digitale medier og enheder (DM&E), deltog SL, FP, Ida, Lars (medarb.rep.) og SC FP/skoleledelsen og medarbejderrep. Ved arbejdet med Princip for skolefritidsordningens virksomhed (SFV), deltog SL, FP og KL.

Arbejdsgruppen der arbejder videre med DM&E er: SL og SC bearbejder princippet, mhp. præsentation ved SB-møde til efteråret.

Ved SB’s årsberetning planlægges oplæg omkring IT og Medier i skolen. FBD undersøger ift. oplægsholder mhp. maj ’24, og vender retur til SL herom.

Arbejdsgruppen der arbejder videre med SFV er: KL bearbejder videre, og får kvalificeret udkastet v. KKFO’ens tillidsvalgte, medarbejdere og KKFO-FR. D. 15. maj v. SB-møde bringes princippet til godkendelse.

Følgende appendikser der udspringer af Princip for skole-hjem-samarbejdet (https://nordoestamager.aula.dk/vores-skole/det-vil-vi-med-skolen/princi…), er under udarbejdelse:

- Skole-hjemsamtaler

- Forældremøder

- Ugeplaner/ugebreve

 - Forældres deltagelse i undervisningen

- Fødselsdagsafholdelse (Præsenteres for SB pba personalets samlede input, og bringes til kommentering og godkendelse ved SB-møde d. 15/5)

Ifm. principarbejdet stødte SL/, KL og FP på Princip vedr. arbejdets fordeling mellem lærere og andet pædagogisk personale; hvilket konstateredes skal revideres. SL og KL bearbejder det videre mhp. godkendelse 15/5.

SB talte om hvilken fremgangsmåde for revidering af principper, der skal være gældende. FP undersøger nærmere i FP-netværk, og skoleledelsen ligeså i ledelsesnetværk.

Appendiks/princip vedr. Meddelelsesbogen (skole-hjemsamarbejdet): SL og FP foreslår at SB venter med at tage stilling til denne, på den anden side af sommerferie. SB bakker op herom.

Principper SB ønsker at bearbejde i 23/24.

- Principper som fremkom af DM&E; IT-Progressionsplan + Princip for afvikling af elevpauser

 - Princip for Klassedannelse/klasseskift

 

Meddelelsespunkt

Fernisering af Sylvesters kunst 22/5

SB er velkommen til ferniseringen, som er lagt på datoen i tidsrummet 14.00- 17.00.

Dialogmøde BUU + skolebestyrelser mandag den 22. maj klokken 17.00-19.00 + torsdag den 16. november 2023 klokken 17.00-19.00 SB er inviteret til at deltage. Invitationen videresendes fra SL når den kommer.

Skoleudviklingssamtale 20. juni (bilag vedhæftet) Bilag nærlæses frem til 15/5; herved besluttes det hvem fra SB der deltager.

 

Fastlæggelse af dagsorden til det ordinære bestyrelsesmøde 15. maj.

Dagsorden er noteret ned undervejs af SL, jf. referat.

 

Afslutning / P-plads

 

P-Plads:

• Foreningssamarbejde i KKFO

• Meddelelsesbog

• Skoleudviklingssamtale

• Planlægning af bestyrelsesåret 24-25

SB Mødedatoer

Fastlæggelse af mødedatoer for ´22/´23

• Marts: Onsdag d. 29. – Principdag (08:30-16:30)

• Marts: Onsdag d. 29. – Ordinært SBM

• April: Ingen møder

• Maj: Mandag d. 22.: Fernisering af Sylvesters kunstværker

Maj: Mandag d. 22.: Dialogmøde ml. BUU og bestyrelser

• Maj: Tirsdag d. 30. Opstart nye børn samt ibrugtagning af ”Ny NØA”

• Maj: Mandag d. 15. – Sidste ordinære SBM i 22-23

• Juni: Onsdag d. 7. – Afsluttende møde for forpersonskab+ledelsen (08:30-12:00)

• Juni: Tirsdag den 20.: Skoleudviklingssamtale (17-19)

• Juni: Fredag d. 23. – Sidste skoledag før sommerferien