Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Referat Marts 2025

Referat: KKFO-FR-møde, 5.3.2025

Tilstede: Lene, Line, Malene, Emil, Stine og Kristian
Afbud: Thomas, Thea, Gry og Rebecca.

 

1. Hej og goddag

2. Nyt fra KKFO v. Kristian:
Kristian er tilbage efter sit fravær i december måned.

Nyansættelser: 
Rikke (pædagog), 0. årgang og IT-koordinator (i stedet for Michael, der stopper)
Freja (tidligere studerende, midlertidigt ansat nu, pr. 1.4., fast pædagog)
Freja (pædagogmedhjælper), kreative kompetencer, alle timer i KKFO
Andreas (pædagogmedhjælper), alle timer i KKFO
Anja (morgenåbner)
Kommende stilling: Overgangspædagog med start 1.5. Samtaler i marts. Det er en sparsomt beskrevet stilling, som den ansatte pædagog i høj grad skal være med til at forme sammen med skoleledelsen fremadrettet.

Børnemiljøvurdering: 
Er fortsat i gang. Ude og kigge på forskellige områder lige nu. Samle op og kigge på, hvad der kan/skal ændres.

Forårsbørns-forberedelser:
Forberedelserne er godt i gang. Første møde er afholdt om klassedannelsen. 
Emil spørger til nye initiativer på klassedannelsesprocessen i forhold til evalueringen fra sidste år. Kristian har været ude og få erfaringer fra andre skoler. Der er skabt et årshjul, der sikrer samarbejdet mellem KKFO-teamet og børnehaveklasse-teamet. Fx flere faste besøg af børnehaveklasselederne i KKFO’ens Forårsbørnsperiode. Forsøg på at skabe rammer for et bedre praktisk samarbejde.
Input fra Malene: Strukturen med expad-børn placeret primært i A-klasserne er meget sårbar, fordi mange kan tænkes at flytte. Kristian siger, at de fremadrettet fordeler dem mere ud fra erfaringerne fra de forrige år.

Tredje årgang:
På vej videre i fritidsklubben. Rebecca overtager tovholderrollen på miniklubben efter Michael.
Miniklubben: Ambitioner om at fastholde tredjeklasserne, og opretholde deres motivation til at være en del af KKFO’ens/årgangens fællesskaber. Der er som udgangspunkt Miniklub, 3-4 gange om ugen.
Input fra Malene: Rebecca mangler meget i tegnestuen, når hun ikke er der. Det er ikke det samme rum. Kristian forklarer, at det kreative team er fokuserede på at løfte opgaven videre. Ligesom alt er nedskrevet.
Stadig stort udviklingspotentiale i miniklubben, tre klasser næste år, tanker om pavillon på Prags Boulevard.

 

3. Forretningsordenen v. alle:
Kristian synes, at forretningsordenen var fin, så den vedtages.
Kristian spørger til noter på dokumentet. Stine kigger på det.

 

4. Voldelige episoder i KKFO’en v. Line:
Line:
Forældreforespørgsler omkring voldsomme oplevelser. 
Fx en lussing. Forældrene havde fået beskeden ’vi føler os magtesløse, gå til ledelsen’ og var blevet meget utrygge.
Et andet eksempel var en pige, som var blevet voldsomt ’overfaldet’ af store drenge.
De følte, at det var blevet lagt på is.
Tvivl om, hvem man skal gå til og kommunikationen om sådanne situationer.
Tvivl om, hvordan de voldsomme episoder håndteres, og hvad holdningen er fra KKFO’en.
Er der – eller kan der skabes – en form for strategi/politik for, hvad der gøres i disse episoder? Hvordan de håndteres?

Kristian:
Vi har interne retningslinjer omkring uhensigtsmæssig og uacceptabel adfærd på NØA. Det er beskrevet, hvad der skal gøres i selve situationen og i den efterfølgende opfølgning. Episoder dokumenteres, orientering af Kristian, forældre m.v. sker. Ved uacceptabel adfærd fra et barn, er det ikke udgangspunktet, at et barn sendes hjem, men som oftest appellerer vi til forældrene, at de kommer og henter barnet, hvilket som regel sker i gensidigt godt samarbejde. Det vil til stadighed være en stor pædagogisk og forældresamarbejde-rettet opgave.
Malene: Det kunne være godt, hvis alle forældre ved, hvor man skal rette henvendelse, hvis ens barn har været involveret i en voldsom episode. Det kan føles dramatisk at kontakte ledelsen, men lærere har givet udtryk for, at de gerne ville have, forældre gjorde det. Hvad er jeres procedure?
Kristian: Når I som forældre får henvendelser, så håber jeg, at I går til ledelsen.
Når jeg får en henvendelse, så takker jeg og orienterer det relevante team. De har både rammerne, retningslinjerne, kompetencerne og viden til at håndtere det.
Forældrene kan have et behov for at vide, hvilke tiltag, der gøres overfor det forurettende barn, om end det ikke er forhold vi hverken må eller vil involvere andre end det pågældende barns forældre i.
Input fra Malene: Kan det gøres tydeligt, hvad man gør som forælder, hvis man oplever dette? En procedure?
Kristian: Svaret rummes – uden at kunne citere derfra - af vores pædagogiske fundament. Deri appellerer vi til, at man henvender sig til klasselæreren eller direkte til de årgangstilknyttede pædagoger fra KKFO’en.
Malene: Ville proceduren kunne gøres nemmere tilgængelig på hjemmesiden fx? Ligesom man på flere skolers hjemmesider kan finde skolen "antimobbestrategi"?
Kristian: Noget i kommunikationslinjen skal være mere tydeligt. Så det er nemt for forældre at finde retningslinjer.
Lene: Udover fokus på kommunikationen, så kræver det måske også et fokus på adfærden generelt. 
Malene: Ønsker et øget fokus, blandt personalegruppen, på at tage børnene endnu mere alvorligt, når der rettes henvendelse omkring en konflikt. Børnene har brug for, at de voksne bliver i kontakten med børnene, og at de føler sig lyttet til til konflikten er løst og de store følelser er til at være i. Måske det kunne gøre endnu mere tydeligt for børnene eller personalet imellem, hvem der tager sig af de vigtige samtaler og konfliktløsning i KKFO tiden? Det kan måske være svært at kunne prioritere, hvis man også står med ansvaret for et værksted.
Kristian: Kvitterer for input. Det er vigtigt at få de ting at vide. Kan gå videre med det og arbejde med det med personalet.
Emil: Henstiller til, at det tages op i personalegruppen. At det er noget, der snakkes om. Og at der måske er en oplevelse af, at der ikke er voksne at gå til. Få en fornemmelse af, om der er et reelt problem og lave handleplan.
Kristian: Bekymringen tages op. Vender den med personalet. Appellerer igen til, at viden om denne slags bringes til ham/ledelsen, så de kan tale om det. Skriv til mig.


5. Evaluering af julearrangementet:
Malene: Meget kaotisk arrangement, hvilket nærmest gør det overflødigt, fordi der er så mange arrangementer. Så måske man skulle skære ind til benet. Hvad er det vigtige? Fællesskabet. Kan vi mødes ved et juletræ e.l. og synge en masse sange, for det fungerede rigtigt godt. Samle det mere sammen, undgå spredningen. Samtidig kigge på, hvornår folk kan nå frem. Samværet er det væsentligste. Tilbyder at varetage ’i al evig tid’.
Kristian: Har kun læst evalueringen, beskrevet ret kaotisk. Så bakker op om formatet. 
NB: Forstyrrende med basket i hallen. Husk at aflyse foreningsaktiviteter, hvis vi skal være i hallen. Finder en dato i september, hvor vi planlægger.

Idé: Kopiere kagebordet fra ’fødselsdagen’. For at undgå æbleskivebod-kaosset.

6. Eventuelt:
Planlægning af sommerfest:
Kristian: Umiddelbart samme format som sidste år. Vi kan være uden for og sprede os mere. Evalueringen sagde, at der er plads til justeringer, men at det fungerede. KKFO-personalet laver planen og rækker ud til forældrerådet med, hvad der er brug for hjælp til.

Forældrerådsrepræsentant ved modtagelsen af maj-børn:
Malene deltager (fortæller om egne erfaringer). Alle forældrerådsforældre er mere end velkomne til at komme og få en rolle.

Budget:
Det blev en ganske hurtig gennemgang.
Afsat 195.000 til indkøb af legetøj, beskæftigelsesmidler.
Stort fokus på et godt eftermiddagsmåltid, 125.000 kr. (øget fra 85.000).
Lønmidler: Vi bør være fuldtallige, ansætter, når nogle stopper, 2 morgenåbnere og 19 pædagoger/pædagogmedhjælpere.