Referat: KKFO-FR-møde, den 24.9., kl.15-16.30
Mødedeltagere:
Malene
Lene
Stine
Thomas
Marie
Thea
Rebecca
Kristian
Afbud:
Anne Gry
Line Marie Mæhle
- Opdatering fra KKFO-leder:
Kristian indleder med at oplyse at KKFO’en er kommet godt fra start på skoleåret. Det har været ganske givtigt og væsentligt, at få gang i KKFO’ens ugentlige personalemøder igen, da det har givet den nødvendige muligt for at genbesøge, justere og tilpasse de tilstedeværende aftaler. Fx bliver funktionsbeskrivelser hyppigt genbesøgt; herunder KKFO’ens Flyverrolle, der er under revidering.
Pædagogisk tilsynsrapport:
Kristian bemærker at rapporten inkl. kommentarer, er sendt ud til KKFO-FR i begyndelsen af skoleåret.
Rapporten understreger igen, at KKFO’en udvikler sig i den retning, som Kristian som leder har forventet og ønsker, og bemærker at dette skønnes; ikke mindst pba. at der er etableret en bemærkelsesværdig og vigtig konsensus i KKFO’en om; at udviklingsområder og hvad der hører til; aldrig handler om kvantitet men om kvalitet, hvorfor tålmodighed og grundighed er nøgleord ifm. KKFO’ens hidtidige og fremadrettede udvikling.
Der er ændret på dette års Majbørnsurveys undersøgelsesområder, og af den fremgår det bl.a. at der er stadig plads til at justere på flere ting. Det bemærkes dog, at Majbørnsperioden igen i år har udviklet sig massivt, og at KKFO’en også her; er et godt sted og er på den rette vej. Kristian og Rebecca beskriver et i KKFO’en godt fundament med en aftalestruktur og -kultur, der giver et godt afsæt for sikringen af høj pædagogisk kvalitet. Så, selv når der starter flere nye medarbejdere i KKFO’en, som der igen i år gjorde i foråret; så er der god ro og retning, og det er relativt nemt for de nye at falde ind.
Det pædagogiske tilsyn udførtes i Majbørnsperioden, som er den mest krævende periode at være både barn og ansat i KKFO’en, så set i det lys; bemærkes det af Kristian at tilsynets konklusioner så meget desto mere, er ganske tilfredsstillende.
Ifm. næste optag af Majbørn, vil KKFO’en personaleantals- og børneantalsmæssigt; være fuldtallig, hvilket bliver spændende, idet vi således er ’færdige’ med KKFO’en.
Rebecca og Kristian oplyser, at der bl.a. lægges en stor indsats i at fastholde 3. klasses-børnene (Miniklubben), og at der gøres en ihærdig indsats ift. at lade børnene forblive motiverede for at være en del af fællesskaberne på NØA. Dette fokus, da det generel opleves, at børn i den alder, har større risiko for at fravælge KKFO og Klub, og dermed risikere at blive perifære deltagere i fællesskaberne. I Miniklubben arbejdes der med børnenes medbestemmelse, og tilknyttede årgangspædagoger; Rebecca og Michael, hører således børnene om; hvilke aktiviteter de selv kunne tænke sig i Miniklubben (linke til pædagogisk fundament).
NØA's Miniklub (link)
Majbørns-survey:
Der blev modtaget 54 responser på årets Survey, omkring Majbørnsperioden; besvaret af Majbørnenes forældre, hvilken er en mindre stigning ift. sidste år.
Overordnet set er bedømmelserne ganske fine. Surveyen er udbygget en anelse, hvilket betyder at den data der genereres; er mere fyldestgørende og giver KKFO’en endnu bedre forudsætninger for at ændre/justere på de forhold hvor det vil være hensigtsmæssigt.
Kristian oplyser at der er modtaget alt fra meget positive til kritiske tilkendegivelser, hvilket er ganske naturligt ved sådanne undersøgelser, men samtidig også understreger divergensen i holdninger til – i dette tilfælde – KKFO’ens tilrettelæggelse af Majbørnsperioden. Med reference til ovenfor angivne, fastslår Kristian dog, at tilfældet er at de fleste tilbagemeldinger der er modtaget; er gennemgående positive.
Nedslag i input, der giver anledning til justering af Majbørnsperioden:
- Det skal være mere tydeligt; hvad der inviteres til når NØA holder Indskrivningsmøde, da det i invitationen hertil angives som Åbent Hus, på trods af at det faktisk er ganske organiseret, og kræver at deltagende forældre afser hele tidsrummet for indskrivningsmødet.
Første dag for Majbørnene, kan med fordel organiseres anderledes; således det bliver mere hyggeligt og mere nærværende. Der var for mange mennesker i Caféens café og dermed blev det for ’crowded’. – Der vil blive gjort mere ud af, at sikre synliggørelsen af KKFO’ens ansatte, i starten af Majbørnsforløbet, da det i år og tidligere er konstateret, at det er vanskeligt for forældre at finde ud af hvem de kan henvende sig til.
KKFO’en morgenåbnere havde en svær opgave i starten, med de mange nye Majbørn og til næste år vil der i begyndelsen af perioden blive ’mandet op’ med yderligere en morgenåbner blandt KKFO’ens Majbørnspersonaler.- Der vil blive udviklet på en øget kommunikation i Majbørnsperioden; mhp. at give forældre indblik i den nye dagligdag deres børne indgår i.
Kommunikationspolitik:
Blandt KKFO’ens ansatte er det blevet konstateret, at vi har brug for klare linjer internt om, hvordan der kommunikeres til forældrene i AULA, og generelt; hvordan AULA bruges. En politik vil således blive udarbejdet, så det bliver tydeligt for både personale og forældre, hvad der indbyrdes kan og skal forventes ift. AULA og kommunikation generelt. Der bliver også udarbejdet en form for ’AULA-bud’, der vil blive ophængt i alle indgange som en form for ’fælles aftalegrundlag’.
Thea spørger til, om forældre kan få indblik i KKFO’ens funktionsbeskrivelser af Flyver- og Kaptajn-rollen. Kristian fortæller at det vil blive imødekommet, ved snarest mulige lejlighed, hvilket vil sige; når de nuværende beskrivelser er blevet reviderede i og af KKFO’ens personalegruppe.
3. Nyt fra forældrene:
Slåskultur ved Lene:
Begrebet slåskultur er blevet nævnt af både en pædagog og en lærer, og Lene er nysgerrig på hvad det betyder.
Rebecca fortæller at der i KKFO’en i perioder og afgrænset til udvalgte fællesskaber, er blevet arbejdet med begrebet ’slåskultur’. Dette, bl.a. i Multihallen, samt som et udeskoleforløb på en af indskolingens årgange, faciliteret af KKFO’ens pædagoger.
Kristian supplerer og oplyser at det er et greb som kan benyttes i KKFO’en, når der arbejdes med fællesskaber, men vi arbejder ikke med det systematisk.
Thomas bemærker at det kan være hensigtsmæssigt at benytte på generel basis; og Kristian vil tage forslaget med til kompetenceteamet ’Idræt, Krop og Bevægelse’, mhp. at udarbejde en grundlæggende skitsering af hvordan KKFO kan arbejde med Slåskultur med de fællesskaber, hvor det kan vise sig hensigtsmæssigt.
Link til artikel om Slåskultur: https://bupl.dk/boern-unge/find-artikler/den-sunde-slaaskamp-dialog-gennem-bevaegelse
4. Lukkedage i KKFO:
Det vedtages, at lukkedage fremadrettet og gældende fra kommende kalenderår; besluttes på KKFO-FR’s juni-møde.
Følgende lukkedage for 2025 vedtages:
16.4 (dagen før påske)
1.5.
30.5. (fredagen efter Kristi Himmelfartsdag)
23., 29., 30. og 31.112.
5. Planlægning af forældremøde:
Planlagt til torsdag den 24. oktober.
Punkter på dagsordenen:
Samarbejdspartnere fra fritidsklub kommer
Gennemgang af pædagogisk tilsyn
Præsentation af arbejdet med kommunikationspolitikken
Præsentation af samarbejdet med foreninger
Forslag til, at punktet om klub rykkes til sidst, da folk kan gå, hvis det ikke er relevant for dem, eller at det tages ud, da de også kommer til møde med 3. årgangs forældre. Kristian går i dialog med fritidscentret herom.
Forslag til, at Musik for alle kommer også, men overvejelser omkring, at det koster penge, så det ikke er inkluderende.
Valg til forældrerådet:
Kristian efterspørger én, der kan forestå valghandlingen.
Stine siger ja, men skal dobbelttjekke kalender, og Thea er backup, hvis Stine ikke kan.
Der skal træffes afgørelse omkring, hvor mange vi vil være i forældrerådet – og hvor mange, der skal være på valg. Kristian, Anne Gry og Stine finder en form og præsenterer for rådet.
Stine har d. 8.10. oplyst at hun kan forestå valghandlingen.
6. Julehygge i KKFO:
Det godkendes, at der i KKFO’en nedsættes et udvalg af medarbejdere, der rammesætter eftermiddagen og derefter orienterer og involverer KKFO-FR.
Forældreråd foreslår at det hvert år er 2. årgangs-forældre, der fra forældrerådet anmodes om hjælp til julehygge i KKFO’en.
7. Eventuelt:
Kristian har d. 9.10. anmodet skolens sekretær om, at give KKFO-FR’s forperson adgang til at kunne skrive til samtlige af KKFO’ens forældre i AULA.
Næste møde:
Få taget billeder, så vi kan kommunikere om, hvem vi er.