Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Referat. Februar 2023

Skolebestyrelsesmøde – Ordinært - 28. februar 2023

 

Mødedeltagere

Ved dette møde deltager SB, SL og KL samt Benjamin fra Administrativt Fællesskab, Mette Alberg Iversen og Michael fra KKFO

 

Standard forkortelser

SB: Skolebestyrelsen

SBM: Skolebestyrelsesmøde

FP: Forperson

NFP: Næstforperson

SL: Skoleleder

KL: KKFOleder

KK: Københavns Kommune

FBD: Forældrebankdirektør

 

Budget -Præsentation

Benjamin fra Administrativt Fællesskab 17:00-17:30 præsenterer Budget-´23.

SL orienterer om afslutningen på seneste budgetår og om det merforbrug, der har været pga. nyopstartet skole og ekstra udgifter i opstartsprocessen, særligt i forhold til ansættelser. NØA har nu en størrelse, der kræver forskellige ressourcer på både det pædagogiske og administrative område, og der er i løbet af indeværende skoleår ansat til at kunne håndtere det antal elever, der kommer i den næste tid.

Benjamin redegør for skolens regnskab og budget ´23. De forskellige opgaver og poster, der påvirker skolens budget, gennemgås både mht. udgifter og indtægter. Regnskabsåret 2022 ser overordnet fint ud, og Benjamin forklarer, at det er normalt, at skoler overskrider budgettet i etablerings- og udbygningsfasen, og det er mest hensigtsmæssigt at indhente underskuddet i løbet af nogle år, så skolen fortsat kan driftes forsvarligt.

I forhold til det samlede budget for NØA, er underskuddet pt. forholdsvis stort, men det er normalt i den nuværende fase af skoleetableringen. Jo flere elever, der starter på skolen, jo mere indhenter indtægterne udgifterne, og økonomien vil derfor justeres med tiden. Der planlægges med at NØA ved skolestart 2025 har indhentet underskuddet. Løn til pædagogisk personale er den absolut største post på skolens budget. I KKFO´en går budgettet pt. fint op i balancen mellem indtægter og udgifter.

Benjamin orienterer om, at der er på NØA både er et driftsbudget til at drive skolen og et monteringsbudget til at etablere skolen i ny bygning, med nye møbler og etablering af undervisningslokaler med de relevante materialer. Det er driftsbudgettet, der præsenteres i dag.

FP spørger til hovedårsagen til den nuværende økonomiske situation, og Benjamin uddyber, at det er helårseffekten, der slår igennem på de personalemæssige investeringer, der er gjort.

SL og Benjamin opsummerer, at der fortsat vil være et planlagt merforbrug, da det er uhensigtsmæssigt for skolens drift og pædagogiske fundament at gennemtvinge hurtig regulering af udgifter i dette omfang, og normal praksis er at tilpasse udgifter løbende i takt med at skolen vokser. SL pointerer, at der ligger vigtige pædagogiske overvejelser bag investeringen i personaleansættelser, men at NØA pt. er overnormeret mht. lærer- og pædagogkræfter. Dette er gjort for at sikre god opstart for eleverne og fordi, der har været brug for at etablere forskellige funktioner, bl.a. LKT og andre vejledere, for at understøtte den pædagogiske drift og kvalitet.

Den nuværende overnormering (i forhold til den økonomiske tildelingsmodel) betyder, at der i den kommende tid ikke ansættes flere selvom elevtallet stiger. Det vil i kommende skoleår bl.a. kunne mærkes ved, at der vil være færre lektioner med 2 vokse i klasserne. Ledelse og personale arbejder derfor pt. med at udvikle og justere på en struktur, der understøtter fortsat høj kvalitet i opgaveløsningen, men med en normering, der i højere grad matcher det generelle niveau på folkeskoler. Den nuværende overnormering har været en god investering, som også har betydet færre udgifter til timelønnede vikarer, da fravær primært har været dækket af kendte voksne, der i forvejen var en del af teamet.

SL fortæller om god opbakning vedr. skolens økonomiske situation fra forvaltning og områdechef, der løbende har givet grønt lys for ansættelsesmæssige prioriteringer.

SB udtrykker en undring over, at den økonomiske model i København ikke tager højde for, at opstart af nye skoler og kræver andre indsatser og anden økonomi.

 

 

Budget – Afklaring

SL uddyber på Budget-´23.

Forslag til reduktion i udgiftsposter er:

 • Reduktioner i overnatninger: 1 nat i 2. klasse, 2 nætter i 5. klasse, hel uge i udskolingen. (+KKFO U42 overnatning 1.-3. klasse)

• Udeskole: Reduktion af antal udeskole dage, nu mere ”efter behov” frem for ”hver” uge.

SL uddyber ovenstående forslag: Allerede inden drøftelse om behov for økonomisk besparelse har det pædagogiske personale udtrykt observation af/bekymring for, at eleverne er for små til overnatning i 0. og 1. klasse indenfor de rammer, skolen kan tilbyde.

SB drøfter forskellige muligheder for, at forældre i større omfang kan være en del af voksendækningen på udeskoleaktiviteter såvel som sociale arrangementer i klassen/på årgangen. Også muligheden for større omfang af forældrearrangerede indsatser drøftes. SB forventer, at rammerne i den nye skolebygning sandsynligvis giver bedre og mere fleksible muligheder for udeskole og andre arrangementer.

Pt. drøftes det i ledelse og personalegruppe, hvordan udeskole kan arrangeres med færre ressourcer. Fokus er i højere grad på praksisunderstøttet og anvendelsesorienteret undervisning frem for udelukkende at være ”på tur”. Der er blandt forældrene oplevelser af, at det pt. fungerer godt med den alternative form for udeskole, der er uden for klasselokalet, men ikke nødvendigvis uden for skolens matrikel. Det opleves ikke, at eleverne mærker afsavn i den forbindelse.

Det aftales, at skoleledelsen på SB møde i maj, fremlægger struktur for skoleskema for 23/24, samt opdateret udeskolekoncept, der tager højde for bæredygtighed i både pædagogiske intentioner og økonomiske rammer. SB er opmærksomme på, hvordan justeringer udmeldes til den resten af forældregruppen, da udeskole er et vigtigt punkt for både forældre og ansatte. Oplæg: SL Debat: Alle SL pointerer at udeskole fortsat er en vigtig prioritet for NØA. Det er især løn til ressourcedækning, der udfordrer formen, som vi kender den nu, og der er derfor brug for at justere på det. Udeskole er også praksisunderstøttet undervisning på fx skolens legeplads. En dyr teatertur opleves ikke nødvendigvis bedre af børnene end en aktivitet i fx Kløvermarken, og det fremadrettede fokus er på at integrere læringsmål i de planlagte aktiviteter, uanset om det er i vante rammer eller på fx et museum. Vi har fortsat meget at lære og ledelse og medarbejdere vil også søge sparring fra andre skoler, der har gjort sig erfaringer med lignende fokus.

SB udtrykker støtte til, at skoleledelsen vurderer og præsenterer de rette justeringer i forhold til skolens muligheder og planer.

SL spørger til SB´s holdning til morgenbånd, mødetid og evt. justeringer af dette, da der på skolen opleves et behov for at kigge på konceptet igen. På skolen opleves morgenbåndet pt. mest relevant på 0. årgang.

Forslag til ændring:

Mødetid 7.45 – 8.00.

På 0. årgang er der fleksibelt indhold i undervisning frem til 8.15 (morgenbånd). På de andre årgange starter den fælles undervisning 8.00.

Ledelsen vender tilbage med konkret forslag vedr. mødetid og indhold på SB mødet i maj.

NB: Ved evt. justering af morgenbånd og mødetider skal det pædagogiske fundament revideres.

Budgettet er hermed godkendt af SB med det forbehold, at der præsenteres justeret struktur i forhold til organisering og skoleårets planlægning på SB møde i maj

 

Introduktion – Mette

Mette introducerer sig selv, baggrund og foreløbig plads i ledelsen

 

Lynetteholm og lokaludvalg

Ida opdaterer på gangbro, Lynetteholm og lokaludvalg.

 Ida har lavet to høringssvar på vegne af SB vedr. bekymring for tung trafik, byggeri m.m. i forbindelse med Prags Boulevard og Lynetteholm. Oplæg: Ida På baggrund af de to høringssvar - og på opfordring fra lokalavisens redaktør - har Ida skrevet en kort artikel om Trætopstien – et bud på en gangbro over Prags Boulevard til Kløvermarken.

Vedr. finansiering af trætop-sti:

Forældre fra SB inviterer sig selv til møde i Københavns Kommune vedr. sikker skolevej til Kløvermarken og vil søge forskellige fonde til finansiering.

Der er på mødet stor opbakning fra SB til Idas fortsatte indsats for projektet! SB vil starte med at kontakte politikere for videre opbakning, samt inddrage lokale medier i forbindelse med skoleindvielse m.m.

SB nedsætter en arbejdsgruppe og Ida indkalder til møde.

SB har desuden fokus på at være opsøgende og deltagende i forbindelse med anden udvikling af Prags Boulevard. SP og Thomas melder sig til at være opsøgende på det.

 

Pause

Det konstateres, at der pt. mangler 1 bestyrelsesmedlem og 1 suppleant i SB. FP skriver ud til forældregruppen med invitation til at melde sig.

 

Mediepædagogisk Grundlag

Mediepædagogisk Grundlag (MPG)

• Introduktion og grundlag for MPG (10 min.) Kristian + Michael

• Den principielle snak om forholdet til skolens kerneværdier (30 min)

• Input til indhold og ordlyd (15 min.)

Hav på forhånd gennemlæst vedhæftede MPG

Kristian fortæller, at MPG blev effektueret i dec. 22 som en del af et bredt aktivitetstilbud i KKFO.

Mål: At øge den pædagogiske værdi.

Forslag: At der nedsættes et udvalg til at kvalificere MPG yderligere, i samarbejde med Michael fra KKFO, hvor SB´s input behandles og indarbejdes.

Fremadrettet opmærksomhed:

- At MPG ikke komprimenterer værdigrundlaget eller andet.

 - Netcafé er udelukkende en del af et bredt tilbud i KKFO.

- Pædagogikken er det centrale i alle aktiviteter sammen med personlige kompetencer.

- At styrke individ samt mangfoldige fællesskaber, bl.a. med udgangspunkt i interessefællesskaber.

FP: Særligt obs på den måde, MPG blev indført.

NFP: Meget tilfreds med MPG og netcafé i KKFO. Ønsker især at drøfte elevernes brug af devices i skoletiden. Også relevant at diskutere brug af skærme, også for underviseren i klassen ved tavlen.

Ida: Godt MPG. Hvordan i praksis? Hvordan sikrer vi, at det inkluderer alle - også dem der ikke spiller hjemme?

Kristian fortæller, at der allerede er fokus på dette i KKFO. I den nye skolebygning vil indretningen være anderledes med færre m2 end nu, men der vil fortsat være fokus på indhold, der understøtter ”børn hjælper børn”.

Der drøftes fordele, ulemper og pædagogiske tiltag i følgende kategorier:

Digitale devices

Vi skal være nysgerrige på jura i forhold til indsamling af elevers devices, særligt på mellemtrin og i udskoling.

Skærme i undervisningen

Tilbud i KKFO

Beslutning: Egne devices bruges ikke i KKFO, da KKFO har relevante devices til rådighed og det er svært at justere og håndhæve brugen af egne devices.

Effektueres, når revideret MPG er færdig og vi er flyttet til ny matrikel.

Arbejdet færdiggøres på SB princip-dag. NØA´s ordensregler justeres, når vi har kendskab til rammer på ny matrikel.

 

Principdag - Oplæg: SL + FP

Principdag: 29. marts

Det foreslås at vi behandler:

1. Princip for Digitale Medier og Enheder (10 min)

2. Princip for Skolefritidsordningens Virksomhed. Introduktion og baggrund fra KL (20 min)

 Evt. deltager Lars (og Michael) vedr. MPG

 

Meddelelsespunkt - Oplæg: SL Afstemning: Alle

Meddelelsespunkt

• Navneafsløring d. 3. marts. Indgang ved rampen fælles kl. 12.

• Status på flytning Indflytning er rykket 1 mdr. Dvs. plan for flytning er rykket fra uge 16 – 17 til uge 20 – 21. Skolen informerer hele forældregruppen vedr. flytteplaner lige op til påskeferien.

 • Fernisering af Sylvesters kunst: 24. april Vi håber at tidsplanen holder…

 

Afslutning / P-plads

P-Plads:

• Foreningssamarbejde i KKFO

• Skoleårets planlægning og udviklingsplan 23-25.

 

SB Mødedatoer

Fastlæggelse af mødedatoer for ´22/´23

• Feb.: Tirsdag d. 28. – Ordinært SBM

• Marts: Fredag d. 3. – Navneafsløring

• Marts: Onsdag d. 29. – Principdag (08:30-16:30)

• Marts: Onsdag d. 29. – Ordinært SBM

• April: Ingen møder

• April: Mandag d. 24. – Fernisering af kunst på skolen

• Maj: Mandag d. 15. – Ordinært SBM

• Maj: Tirsdag d. 30. ibrugtagning af ”Ny NØA”

• Juni: Torsdag d. 1: Opstart nye børn i KKFO

• Juni: Onsdag d. 7. – Afsluttende møde, formandsskabet+ledelsen (08:30-12:00)

 • Juni: Fredag d. 23. – Sidste skoledag før sommerferien